Epidemiologická situácia v Poľsku je najhoršia v Sliezsku

03.04.2021 Celý región

Varšava 3. apríla (TASR) - Poľské ministerstvo zdravotníctva v sobotu informovalo o 28.073 nových potvrdených prípadoch koronavírusovej infekcie. Najviac nakazených hlási Sliezske vojvodstvo. Ministerstvo tiež oznámilo, že zomrelo ďalších 571 ľudí, pričom 145 z nich podľahlo chorobe COVID-19 a zvyšným 426 koronavírusová infekcia skomplikovala iné ochorenia.

Agentúra PAP dodala, že počet ľudí hospitalizovaných kvôli nákaze za posledných 24 hodín v Poľsku stúpol z 31.955 na 32.260.

Na pľúcny ventilátor je napojených 3209 hospitalizovaných. Ministerstvo dodalo, že celkovo je v Poľsku 4176 takýchto prístrojov na podporu dýchania.

Zaočkovaných je celkovo 6.614.819 obyvateľov Poľska, pričom viac ako dva milióny z nich už dostali aj druhú dávku vakcíny, uvádza sa na oficiálnej webovej stránke vlády.

Splnomocnenec poľského premiéra pre očkovaciu kampaň Michal Dworczyk v piatok informoval, že poľská vláda plánuje po Veľkej noci zrýchliť tempo očkovania proti novému koronavírusu - týždenne má vakcínu dostať až milión ľudí.

Dworczyk spresnil, že uvedený počet zohľadňuje rovnako prvú i druhú dávku očkovacích látok. Dodal, že v krajine budú za týmto účelom zriadené aj mnohé ďalšie vakcinačné centrá.
 

Vyberte región

mark